Padeltennis på Teneriffa

Padeltennis – den snabbaste växande sporten just nu

Padeltennis är en är en blandning av tennis och squash, men är mycket lättare att lära sig, vilket gör det enkelt att komma igång med Padeltennis. Sporten kom till så sent som 1974 i Argentina och har vuxit snabbt i såväl Sydamerika som Spanien där den nu är den nästa största sporten. Men även i länder som Italien och frankrike är Padeltennis på framfart. Namnet Padel kommer från det engelska ”paddle” och betyder spadformat redskap eller klappträ. Det har funnits och finns flera olika stavningar på idrotten som paddle, paddel, paddle tennis etc. Paddle tennis är dock en annan racketsport och det namn som är korrekt enligt Federacion Internacional de Padel (F.I.P.), är kort och gott, Padel.1991 bildades International Federation of Padel i Madrid och 1992 spelades det första världsmästerskapet och har gjort så vartannat år sedan dess och nu med svenskspanjorskan Carolina Navarro Björk som världsmästarinna!

Att spela Padeltennis

Padel spelas oftast med en partner mot ett annat par. Många av reglerna kommer från tennisen. Sporten som är lik flera andra racketsporter har blivit populär då den är enkel att lära, social då man spelar dubbel, innehåller finess och spänning, inte bara råstyrka och krävande fysik.

Padeltennis på Teneriffa

Vill du prova på att spela Padeltennis så finns det en mycket fin utomhusanläggning i utkanten av Los Cristianos som heter Green Padel som Teneriffaportalen rekommenderar. Dom har ingen hemsida men däremot en Facebooksida med bilder och kontaktinformation.

Ännu fler padeltennisanläggningar finns på denna Google Mapslänk

Padeltennis i Sverige

I Sverige finns det padelbanor i Båstad, Malmö och Stockholm, och i juli 2011 invigdes en padelbana i Skanör Falsterbo och påbörjade banor finns i Göteborg och Helsingborg. Mer information om Padeltennis i Sverige finns på Padeltennis.se. Carolina Navarro Björk är en