Michelin restauranger på Teneriffa

Ännu fler Michelin restauranger på Teneriffa

Teneriffa fortsätter stärka sin position som ett alltmer lyxigare resmål med ännu fler Michelin restauranger på Teneriffa, totalt nu 26 stycken. I senaste uppdateringen av Michelinguiden kan Teneriffa numera stoltsera sig med 4 restauranger som tilldelats stjärnor, jämfört med 1 restaurang föregående år. Hela 11 restauranger finns listade i Michelinguiden vilket också är en ökning jämfört med föregående år och ytterligare 15 restauranger omnämns på Viamichelin.com. Dessutom tilldelats utmärkelsen Bib Gourmand som betyder "Vällagad mat till bra pris". Det kan tilläggas att Gran Canaria inte tilldelats en enda stjärna. Guide Michelin är en ansedd guide med rekommendationer och betygsättningar på riktigt bra restauranger som tilldelas stjärnor där 3 stjärnor betyder att det är ett exceptionellt bra kök som är värt en egen resa. 2 stjärnor står för utomordentlig matlagning, värt en egen omväg och 1 stjärna betyder att det är en mycket bra restaurang i sin kategori.

Bara att vara listad i Guide Michelin anses vara en bedrift i sig och är internationellt den allra mest eftertraktade utmärkelsen inom restaurangbranschen.

Mer information om Guide Michelin finns på den officiella hemsidan.
Michelin restauranger på Teneriffa med stjärnor

Michelin Restauranger på Teneriffa med stjärnor

Lyxhotellet Ritz Carlton Abama har tilldelats så många som 3 stjärnor där MB Restaurant fått 2 stjärnor och den japanska restaurangen Kabuki som fått 1 stjärna. Restaurangen El Rincón de Juan Carlos i Los Gigantes tilldelades en stjärna för sin enastående gastronomiska utbud, samtidigt som restaurang Kazan i huvudorten Santa Cruz behåller sin stjärna. MB Restaurant (Guía de Isora)
Kabuki (Guía de Isora)
El Rincón de Juan Carlos (Los Gigantes)
Kazan (Santa Cruz de Tenerife)
Restauranger på Teneriffa

Samtliga Michelin Restauranger på Teneriffa

Här är den kompletta lista på samtliga restauranger som listas av Via Michelin (röda länkar = att restaurangen är listad i Michelinguiden):
Casa Tagoro (Los Cristianos)
El Rincón del Aroz (Los Cristianos)
Las Rocas (Costa Adeje)
Las Aguas (Costa Adeje)
Asia Kan (Costa Adeje)
La Trattoria (Costa Adeje)
El Gourmet Canario (Costa Adeje)
El Nogal (La Escalona)
Casa Fito (Chimiche)
MB Restaurant (Guía de Isora)
Kabuki (Guía de Isora)
El Mirador (Guía de Isora)
El Rincón de Juan Carlos (Los Gigantes)
San Roque (Garachico)
Parador de Las Cañadas del Teide (La Orotava)
Victoria (La Orotava)
Lucas Maes (La Orotava)
Régulo (Puerto de la Cruz)
Monopol (Puerto de la Cruz)
Las Terrazas del Sauzal (El Sauzal)
Costa Salada (Valle de Guerra)
Gom (Santa Cruz de Tenerife)
La Posada del Pez (Santa Cruz de Tenerife)
Los Cuatro Postres (Santa Cruz de Tenerife)
Kazan (Santa Cruz de Tenerife)
Atlántida Santa Cruz (Santa Cruz de Tenerife)
Restauranger på Teneriffa

Teneriffaportalen rekommenderar

Den japanska restaurangen Kazan som fått en stjärna i Michelinguiden ligger i huvudorten Santa Cruz de Tenerife. Kazan betyder "vulkan" och hänvisar till Teneriffas landskap och "explosioner" av smaker som får åtnjutas vid besök.

Kazan har en modern inredning, inklusive en attraktiv sushibar. Njut av en hög kvalitet i det japanska köket, fullt av kreativitet och kontraster, tillagat med perfekt presenterade ingredienser. Priserna ligger ungefär mellan 48-69€. Kazan har också en utmärkelse i Guia Repsol.

Besök Restaurang Kazans hemsida för mer information och bordsbokning.